Система за домашна автоматизация в частна резиденция в София

20.07.2021 / 12:00 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Тя осигурява комфорт, безопасност и енергийна ефективност.

 

Система за домашна автоматизация в частна резиденция в София

 

АББ, заедно с Building Technology, водещ партньор в изграждането на системи за умен дом, наскоро внедриха интелигентното решение ABB free@home® в семейна къща в София. При системата за домашна автоматизация щори, осветление, отопление, климатизация, комуникация на врати и домакински уреди могат да се управляват интуитивно, постигайки комфорт, безопасност и енергийна ефективност. Управлението може да се извършва с помощта на панел на стената, чрез гласово управление или дистанционно със смартфон, таблет или персонален компютър. Също така, всички функции в къщата могат да се управляват автоматично - според график, изгрева или залеза на слънцето, температурата и присъствието на хора - или да бъдат извикани с натискането на един бутон.   

 

След като домът им е напълно оборудван с решението за умен дом, собствениците вече могат да имат пълен контрол върху отоплителните, вентилационните и климатичните системи в къщата, осветлението, входните врати и аудио системите, както и да получат интеграция с различни уреди от трети производители. Също така, ключовете и контактите от серията допълват дизайнерската естетика на дома. Контролните панели във всяка стая позволяват прецизна настройка на температурата и контрол върху осветлението и аудио системите, а мобилното приложение дава възможност за отдалечен достъп и контрол върху всички системи чрез всяко смарт устройство. 

 

Система за домашна автоматизация в частна резиденция в София

 

Най-новите функционалности на системата, като гласови команди, управление на осветлението по DALI протокол и отдалечен контрол чрез най-новото мобилно приложение ABB free@home Next®, носят допълнителна стойност за възможностите на системата. Възползвайки се от всички тези функции, семейството може ясно да забележи значителното подобрение в начина си на живот, да се чувства по-безопасно и по-комфортно. 

 

Използването на автоматизирано осветление и ОВК системи води до цялостно намаляване на консумацията на енергия и намаляване на месечните сметки, което от своя страна води до 35% намаляване на разходите за осветление и 20% по-малко разходи за отопление и климатизация.


 

   още от Новини
   още от Любопитно