COVID кризата засили нуждата от модерни и функционални жилища

20.05.2021 / 11:29 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Купувачите търсят усещането за простор, защото прекарват дълго време в затворени пространства.

 

COVID кризата засили нуждата от модерни и функционални жилища

 

COVID кризата и преминаването към модел на работа от вкъщи създаде необходимост вече устроените пространства да бъдат преразпределени, за да се обособи работен кът у дома. Това е възможно да се постигне при функционално разпределени жилища или чрез гъвкави пространствени решения, както и достатъчно голяма квадратура.

 

Доскоро най-предпочитани бяха двустайните апартаменти като по-бързо ликвидна инвестиция, но в момента търсенето на жилища с 3 и повече стаи е много по-засилено. Над 50% от потребителите се интересуват от апартаменти с повече от две самостоятелни стаи. Купувачите търсят усещането за простор, защото прекарват дълго време в затворени пространства. Затова по-високите тавани, френските прозорци и по-големите тераси спомагат за създаването на този комфорт. А през летните месеци се очаква много от откритите пространства да се превърнат в зелени офиси сред природата. Подобни възможности са много търсени и предпочитани от бъдещите купувачи, казват от НСНИ.

 

Покупката в начален етап на строителство е все по-често предпочитан вариант. През последните години се наблюдава увеличение на апартаментите, закупени, докато са в процес на строеж. Това се дължи на желанието на купувачите да имат по-голям избор при подбора на имот, както и да могат да планират своето жилище в процеса на строителство. Така се спестяват и средства за бъдещи преустройства. Освен това цената на имотите е винаги по-атрактивна в началото и расте с развитието на строежа.

 

Възможността за разсрочено плащане пък дава още едно финансово предимство. Банките също подкрепят инвестиционния процес у нас, както от страна на инвеститорите, така и от страна на купувачите. Те играят много ключова роля за успешното реализиране на много проекти, като включително контролират процеса на разпределяне на заемните средства. Доверието към инвеститорите е все по-голямо, а прозрачността и контрола на пазара вече са достатъчно високи. Възможността да наблюдаваш строителния процес и да знаеш как е изграден имотът ти и какви материали са вложени в него, също е важно предимство за много купувачи. Закупуването на апартамент в процес на строителство отнема повече време, но дава и допълнителни възможности да създадеш дома на мечтите си.


 

   още от Новини
   още от Любопитно