Зелената къща

26.06.2020 / 18:18 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

С каменната зидария от фасадите са решени голяма част от стените в интериора.

 

Зелената къща

 

Ресторант "Зелената къща" в Ботевград е изпълнение на архитектурно студио „Миодизайн“. Сградата е съвременен прочит на старите български традиции в изграждането на дом, храм и обществено място. Тя е с голяма стряха, естествено дърво и керамични керемиди и се състои от един основен обем, изпълнен в едра каменна зидария, насечена от стройни вертикални прозорци, през две нива.

 

Зелената къща

 

Главният вход е решен като кула от северната страна с лице, обърнато към града, а под дървената стряха по цялата периферия на сградата е разположено лентовидно непрекъснато остъкляване, осигуряващо 360 градуса на гледката.

 

Зелената къща

 

С каменната зидария от фасадите са решени голяма част от стените в интериора, а останалите са продължения на подовите настилки от видим бетон и плочки с винтидж дизайн.

 

Зелената къща

 

Зелената къща

 

Зелената къща

 

Проектът спечели второ място в категорията „Екстериорен дизайн" в Националните награди за строителство и инвестиции миналия петък. По време на церемонията "Миодизайн" получи две първи награди - в категорията „Хотелски комплекс" за Морски хотел „Аква парадайз" - Несебър (за който студиото получи и награда АРХИТЕКТОН 2019), както и в подкатегорията за ниско жилищно строителство за Еднофамилна къща в София. "Миодизайн" спечели и още едно второ място - в категорията „Арт строителство" за Еднофамилна къща в Карлово. Очаквайте подробности за проекта.


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти