Започва информационна инициатива „Доверен брокер"

15.02.2017 / 10:31 - citybuildhome.bg
  свежо  

Чрез серия от видеоматериали тя ще помогне на потребителите да разпознават коректните и добри професионалисти.

 

Платформата Imoti.net започва информационна инициатива „Доверен брокер“. Чрез серия от видеоматериали с участието на експерти, брокери, представители на браншовите организации и ресорни журналисти, инициативата ще помогне на потребителите да разпознават коректните и добри професионалисти - тези, на които всеки може да се довери във важния момент на избор на дом, офис или другвид имот.

 

Започва информационна инициатива „Доверен брокер

 

Imoti.net е сайт с традиции в утвърждаването на коректните практики в рекламата на недвижимите имоти. Обявихме война на фалшивите обяви още преди години. По-трудно обаче е идентифицирането на некоректните брокери. Ние като потребители подхождаме или прекалено доверчиво към посредника, или отхвърляме помощта му изцяло, но и в двата случая рискуваме да станем жертва в сделка с имот. Чрез инициативата „Доверен брокер“ ще помогнем на потребителите да правят информиран избор във важния момент на една дългосрочна инвестиция“, коментира Снежана Стойчева.

 

 

Как да се предпазим от псевдоброкери е темата на първото видео. Консултантът по недвижими имоти Мариян Гяурски, Примо +, представя наръчник от 13 въпроса и препоръки, които да ориентират потребителите дали при избора на имот до тях стои коректен и професионален посредник. Коя е компанията, която брокерът представлява, къде се намира офисът й, колко служители работят там, какви обучения провежда тя за своите служители, какво мотивира брокера да се занимава с недвижими имоти, работи ли с колеги на пазара, наясно ли е с текущата ситуация на пазара на имоти, с колко имота работи в момента, как популяризира имотите си? Това са част от темите, които експертът засяга.

 

 

От 2015 година медията организира и Годишни награди на Imoti.net, които отличават най-добрите професионалисти сред агенциите и брокерите в бранша. Срокът за регистрация е 22 февруари, а церемонията по награждаване ще се проведе в края на март.


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Видео