Включете се в кампания по повод Световния ден на водата

22.03.2017 / 10:34 - citybuildhome.bg
  свежо  

Тя е организирана от международна фондация We Are Water в социалните мрежи.

 

За втора поредна година Фондация We Are Water провежда кампанията #NoWalking4Water. Целта е да покаже как милиони жени и момичета (деца) са заети с часове в ежедневното осигуряване на вода. Кампанията обединява граждани и публични личности от различни сфери - спорт, изкуства, наука, комуникации, бизнес. Тя прави проблема видим чрез образа на 20-литров бидон за вода, подобен на този, използван от милиони хора в районите с труден достъп до вода. 

 

Може да се включите в кампанията, като посетите интернет страницата www.nowalking4water.org. Изтеглете файл с изображение на бидона, символ на кампанията. Направeте си снимка с него (може да го разпечатате, да го покажете на монитор или екрана на телефона си). Споделете снимката си в социалните мрежи с хаштаг #NoWalking4Water. А ако се намирате в Испания между до 23-ти март, може да посетите едно от местата в Барселона и Мадрид, където фондацията е поставила специални пана и да се снимате пред тях.

 

Включете се в кампания по повод Световния ден на водата

 

"Защо разхищаваме водата?"(Why waste water?). Това мото избра ООН за Световния ден на водата 2017 г., 22 март. Целта е да се обсъждат възможностите да се възползваме максимално от отпадните води, какви са предизвикателствата, с които трябва да се справим, и как да намалим потреблението на вода.

 

1,8 милиарда души по света използват замърсени с фекалии водни източници. 663 милиона души все още нямат достъп до питейна вода. Днес повече от 80% от отпадните води се заустват в реки и морета, без да се обработват и пречистват. В този контекст ООН насочва вниманието към възможностите, които дават отпадните води.

 

Третирането на отпадни води и повторната им употреба, без съмнение, е основно предизвикателство за в бъдеще. Според ООН, възможно е да се постигне 90% икономия на енергия и 70% икономия на вода, като се инвестира във възстановяването и повторното използване на водата.

 

Включете се в кампания по повод Световния ден на водата 


Кръгла маса в Roca Barcelona Gallery

 

Фондация We Are Water организира на 22 март кръгла маса на тема Повторно използване на водата. Готови ли сме?. Експерти по води, околна среда и комуникации ще дискутират предизвикателствата и възможностите, които отпадните води поставят в бъдеще.

 

Дейностите по повод Световния ден на водата, организирани от международна фондация We Are Water, включват различни събития и кръгли маси в много страни, в които фондацията е представена, сред които Португалия, Обединеното кралство и Полша. 

 

Повече информация за отпадните води и повторното използване на вода - тук.

 

Включете се в кампания по повод Световния ден на водата

 

Фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света.


 

   още от Новини
   още от Баня
   още от Еко