Устойчиво развитие с грижа за околната среда – основна цел за GROHE

15.06.2020 / 11:30 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

От април компанията вече може да се похвали с въглеродно неутрално производство. Каква е следващата стъпка?

 

Устойчивостта е основен елемент в корпоративната политика на GROHE вече почти 20 години. Световният лидер в производството на цялостни решения за баня и кухненски смесители и мивки GROHE започва инициатива за намаляване на пластмасовите опаковки при производството си, като ги замени с по-устойчиви алтернативи.

 

40%* от произведената пластмаса е под формата на еднократни опаковки, които се захвърлят след употреба. Целта, която компанията си поставя, е изцяло елиминиране на пластмасата и найлона от опаковките на продуктите си до 2021 г., като към днешна дата вече са успели да спестят около 10 милиона пластмасови опаковки.

 

Преминаването към опаковки без пластмасови елементи е процес, който включва всички производствени обекти. Освен да се идентифицира къде се използва най-много пластмаса, новите алтернативни материали трябва да бъдат проучени, проверени и имплементирани.

 

Устойчиво развитие с грижа за околната среда – основна цел за GROHE

 

В допълнение към усилията си за намаляване на пластмасовите отпадъци, GROHE обединява сили с Marcella Hansch, основателка на проекта Pacific Garbage Screening (PGS), който има за цел почистване на океана от тези отпадъци. Заедно с интердисциплинарния екип от учени, инженери и морски биолози, опитния архитект работи върху разработването на водна платформа, която ще събира пластмасови отпадъци, преди да могат да навредят на екосистемите в океаните и реките.

 

Устойчиво развитие с грижа за околната среда – основна цел за GROHE

 

Визията за чисти водни басейни чрез на намаляване на пластмасови отпадъци е приоритет и за GROHE. За един от водещите производители на продукти за баня и кухненски смесители и мивки, устойчивото развитие и избягването на пластмаса е основна ценност, превърнала се във двигател на развитието на компанията, отразила се и в разработването на продуктите им. С водните системи GROHE Blue например 4-членно семейство може да избегне употребата на средно 760 пластмасови бутилки на година - което е от полза не само за потребителите, но и за природата.

 

Устойчиво развитие с грижа за околната среда – основна цел за GROHE

 

В допълнение към проекти по инициатива на компанията, GROHE допринася за областта на устойчиво развитие чрез партньорства, като това с Pacific Garbage Screening (PGS). GROHE подкрепя проекта не само финансово, но представители на марката и основателите на платформата обединяват сили, за да привлекат общественото внимание към световния проблем със замърсяването на океаните. И двете страни се надяват да успеят да повишат информираността относно този проблем и да допринесат за осъзнаването на нуждата от по-устойчив начин на живот.

 

Всеки от нас може да започне да допринася за опазването на водните богатства още днес. Всяка крачка, дори малка, е от значение. Един от най-лесните начини за намаляне на пластмасовите отпадъци в ежедневния живот например е използването на торби за многократна употреба при пазаруване вместо найлоновите пликчета в магазините.

 

Устойчиво развитие с грижа за околната среда – основна цел за GROHE

 

*Източник: Roland Geyer, University of California, Santa Barbara


 

   още от Новини
   още от Баня
   още от Кухня