Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство

23.11.2020 / 13:35 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Създадени са две стаи за гъвкаво използване - за учене, работа или упражнения.

 

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство

 

Ремонтът на апартамента от 105 квадратни метра е резултат от преосмисляне на функциите на жилището, като по този начин проектът увеличава жизнената площ. Предизвикателства пред Román Izquierdo Bouldstridge са били ограниченият бюджет и време за ремонт.

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство


В апартамента има много естествена светлина и зеленина. От входа 17-метрова гледка пресича цялото пространство до дневната-трапезария. Нова конструкция, разположена надлъжно и оформена от лека дървена рамка, съдържа новите помещения. Огледало създава визуална игра в коридора, който изглежда прекъснат от маса.

 

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство


Перфорациите в носещата стена, която отделя кухнята от хола-трапезария, създават интериорни прозорци. Тази абстрактна фасада, съставена от дървени рамки върху боядисана в бяло тухлена стена, дава усещането, че дневната е полуоткрито пространство.

 

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство

 

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство

 

В кухнята новият, лек и геометричен характер на дървената конструкция контрастира със стария, тежък и несъвършен характер на носещата стена на сградата.

 

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство

 

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство

 

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство

 

Светъл апартамент в Барселона с добавено пространство


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти