Сливане с градинския пейзаж

18.11.2016 / 13:00 - citybuildhome.bg
  свежо  

За проекта СИНХРОН Веселин Алексиев получи почетна грамота в категорията "Открита зона за релакс" в конкурса на DIBLA - "ПРОпорция".  

 

В обемно-пространственото решение е заложена идеята за сливане и същевременно усвояване на околния градински пейзаж. Геометрията плавно и ритмично се материализа в пространството, следвайки прогресивен алгоритъм, изразен в членението и отстоянията между ограждащите и дървени елементи, като осигурява прикритост на необходимите зони, след което отново плавно се разтапя в природната среда чрез прогресивната употреба на трансперенти материали в ограждащата конструкция на вътрешния обем.

 

Сливане с градинския пейзаж

 

Сливане с градинския пейзаж

 

Формата е инспирирана от двускатния покрив на типичните за финландската сауна павилиони, но ги интерпретира по модерен начин, образувайки хиперболична повърхнина с двойна кривина, чиято геометрия позволява изграждане от линейни елементи. Наличието на ритъм от трансперенети елементи в ограждащата конструкция открива гледки към природата и небето, които допълват удоволствието от заложените СПА процедури.

 

Сливане с градинския пейзаж

 

Сливане с градинския пейзаж

 

Източник: DIBLA 

 

Citybuildhome.bg бeше медиен партньор на Годишния конкурс за интериорен и продуктов дизайн "ПРОпорция".


 

   още от Новини
   още от Баня
   още от Градина