SeeMeOn29: изложба на мебели

12.09.2017 / 15:11 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Изложбата на авторски мебели на български дизайнери е в рамките в колоритния фестивал квАРТал в София.

 

От 15 до 17 септември ще се проведе второто издание на атрактивния градски фест, който ще се разпростре върху познатия периметър между бул. "Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Сливница" и бул. "Мария Луиза" и ще докаже на всички жители и гости на столицата, че и София може да има свое собствено място за култура, забавление и активен начин на живот. В рамките на феста ще се проведе и изложба на авторски мебели на български дизайнери.

 

 

Нови и неотваряни до този момент пространства, над 70 функциониращи локации със специални програми и още толкова артисти, лайв концерти и пърформънси, мащабен форум с участието на представители на общинските власти, урбанисти и културни мениджъри, развлекателни гурме, графити, архитектурни и исторически турове, атрактивни арт изложби от всякакъв характер, литература и поезия, театър, богата детска програма, работилници, танцови и спортни уъркшопи и какво ли още не ще предложи KвАРТал Фестивал 2017 на всички гости и жители на София в дните 15-17 септември.

 

Второто издание на атрактивния градски фестивал, който ще се разположи в карето бул. „Дондуков", бул. „Мария Луиза", бул. „Левски" и бул. „Сливница", както и в специалната Зона +, обхващаща Софийската синагога на ул. „Екзарх Йосиф" 16 и пространство Шоколадова фабрика на ул. "Георг Вашингтон" 12, предлага още по-богата и разнообразна програма, в която има по нещо за всеки.

 

В CUSH Bar на 17 септември ще бъде открита изложбата „Една неделя в квАРТала" на фотографа Иван Шишиев, създател на набралия огромна популярност проект „Етюд-и-те на София". Подготвен е и „сериозен" SoKIDS camp с работилници за роботи и възобновяема енергия, както и Алтернативния тур на квАРТала. Многопрофилната социо-обществено-културна платформа Move.bg ще отвори варите на сградата на бившия хотел "Прентан" на ул. "Сердика" 20, превърнала се в архитектурна забележителност на града, и ще запознае всички заинтересовани с организациите от своята структура.

 

SeeMeOn29: изложба на мебели

 

Търсете специалните жълти пинчета, позиционирани пред ключови места в квАРТал и ще разберете тяхната история. Новата сграда на 24 часа (ул. "Кирил и Методий" 84) също става част от новите локации на фестивала. Там ще видите изложбата "Фрагменти от ул. Св.св. Кирил и Методий" на фотографа Десислава Кулелиева.

 

Архитектурни и исторически разходки - квалифицирани гидове ще развеждат посетителите из квАРТала и ще им разкриват архитектурните, историческите и културните забележителности скрити там. На 16 и 17 септември - пред Дом на киното от 11 и от 16 часа. За любителите на стрийт културата пък са подготвени атрактивни графити турове - събота и неделя, от 18 часа пред Статуята на София.

 

И това не е всичко! Арт Фондация ДОМА ще преобрази вътрешността на старата Шоколадова фабрика (ул. "Вашингтон" 12) и ще префасонира залите в атрактивни pop-up галерии за съвременно изкуство, дизайн и мода. Из етажите на неотваряната до този момент сграда ще могат да се видят изложбата „Гравитации около конструкцията", курирана от Надя Тимова, шоурум и pop-up sotre от концептуална дизайнерска платформа ИВАН АСЕН 22. 

 

квАРТал фестивал кани всички с отношение към бившия Еврейски квартал и към София генерално, на официален форум, който ще се случи в неделя, 17 септември, в Дом на киното от 14 часа. На събитието редица изявени представители от общинските власти, архитекти, урбанисти, културни мениджъри, социални активисти и др. ще представят добри практики, свързани с градското развитие у нас и Европа, ще дискутират проблемите на района на квАРТал и ще търсят взаимен диалог и начин на разрешаването им.

 

Традиционният за Пловдив от 8 години Facade Video Festival гостува тази година за първи път в София само по време на квАРТал Фестивал 2017. Smart Brokers пък застават зад тазгодишната кауза на квАРТал „Хвани се за зеленото". Те ще облагородят градинката на ул. "Симеон" 58 с инициативата „Pop up garden".

 

И през 2017 година главната цел на квАРТал Фестивал остава същата, а именно - представяне на огромния потенциал и богатото културно наследство на Стария еврейски квартал - един от най-колоритните и интересни райони от близкото минало на София, който днес се събужда за нов живот и отваря вратите си за всички, които имат желание да се докоснат до него. Организатори на квАРТал Фестивал са творчески колектив „квАРТал", опериращи на територията и/ли с лично отношение към региона и на всичко случващо се в него. Обособяването на квАРТал като официалния творчески квартал на София е тяхната голяма мисия.


 

   още от Новини
   още от Арт