Презентация и творчески семинар с Istituto Europeo di Design

19.02.2018 / 13:03 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Събитията на един от най-значимите колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа ще се проведат в София, Варна и Пловдив.

 

На 20-22 февруари ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN (IED) ще проведат презентации и творчески семинари в София, Варна и Пловдив.

 

Презентация и творчески семинар с Istituto Europeo di Design

 

Презентациите ще представят колежа, неговите програми, възможностите за стипендии и кариерно развитие. За тези, които се интересуват от бакалавърски програми с креативна насоченост, ще се проведат специализирани творчески семинари с лектор Микеле Джакопуци (Michele Giacopuzzi) – преподавател в магистърската програма на IED „Дизайн – стратегия, иновация и продукти“. Целта е участниците да се докоснат до италианския подход на преподаване в една творческа среда, която ще ги провокира да мислят креативно, да работят в групи и да представят индивидуални идеи по теми, свързани с дизайна.

 

Презентация и творчески семинар с Istituto Europeo di DesignМикеле Джакопуци завършва интериорен и продуктов дизайн в IED. Известно време работи в студиото Setsu & Shinobu ITO в Милано, след което заминава за Етиопия, за да преподава дизайн. От три години обучава студенти в IED и ги координира в работата им по различни проекти с водещи италиански и международни компании.

 

Със своите седем бази в Италия, две в Испания и две в Бразилия, както и с многообразните си образователни програми на английски, италиански и испански език, IED е една от най-значимите образователни институции в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникации в Европа.

 

IED предлага бакалавърски и магистърски програми, мастър курсове, едногодишни специализации и летни курсове на английски, италиански и испански език. Сред най-атрактивните специалности се нареждат: Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Продуктов дизайн, Транспортен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт, Анимация, Видео и Аудио дизайн. По време на обучението си студентите работят върху реални проекти на водещи бизнес-организации в областта на дизайна, което значително улеснява навлизането им в професионалния живот. Ежегодно близо 100 компании участват с различни активности в академичната подготовка.

 

От 2016 г. в IED успешно се прилага метод за намаляване на таксата за обучение на база семейни доходи за бакалавърски програми, което прави института много по-достъпен за българските кандидат-студенти.

 

Презентация и творчески семинар с Istituto Europeo di Design

 

Присъединете се към събитието във Facebook, където ще откриете допълнителни интересни факти за обучението в Istituto Europeo di Design!

 

Презентациите и творческият семинар са безплатни с предварителна регистрация.

 

Събитията у нас са организирани от „Скай Лайнс" - специализирана агенция за образование в чужбина.


 

   още от Новини