"Пипалати" - керамични осветителни тела и фотография

26.06.2017 / 10:23 - citybuildhome.bg
  свежо  

Идеята на Creative Line е да покаже развитието на един обикновен предмет в друга светлина и да го въведе в неговата естествена среда.

 

Това, символично, показва пътя от раждането на идеята до нейния полет. Обектите са инспирирани от морската флора и фауна, като позиционирането им в различна атмосфера подчертава тяхната естествена природа. Ситуирането на изделията в различна обстановка цели да извади осветителното тяло извън контекста на функционалния предмет. Така се стига до три основни групи пространства, които проектират пътя на това изделие.

 

Това са на първо място неговото зараждане, на второ - опитът за прохождане и на трето - символичното отлитане на идеята в пространството. В тази връзка концепцията има следния надслов: зараждането започва някъде в недрата, в огъня, дълбоко под земята; прохождането е плавното израстване на повърхността, в пещерата, на земята; а отлитането - на свобода, в пространството, в облаците и небето.

 

Пипалати - керамични осветителни тела и фотография

 

Creative Line Studio: Гергана Мутафчиева и Габриел Пеев работят в сферата на художествената керамика и дизайн. И двамата завърщват НХА, специалност "Дизайн на порцелан и стъкло", и работят заедно вече над 10 години. Участват под името на Creative Line в редица инициативи, включващи различни проекти, изложения и фестивали - както в България, така и в чужбина.

 

В проекта "Пипалати" се включва и Мартин Пеев, последна година фотография в НБУ. Той е познат на съвременната публика с фотографските изображения на София, участия в благотворителни изложби и конкурси в отделни направления на фотографския жанр. В проекта се включва с фотосесия на различните пространствени инсталации, което завършва цялостното изграждане на концепцията.

 

Пипалати - керамични осветителни тела и фотография

 

Пипалати - керамични осветителни тела и фотография

 

Изложбата беше открита на 23 юни в Underground gallery/studio на ул."Владайска река" 4 в София и може да я видите до 30 юни.


 

   още от Новини
   още от Арт
   още от Осветление