Модулни къщи Bert

28.07.2020 / 15:23 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Представяме ви проект на австрийското студио Precht, който дава един от възможните отговори на въпроса как ще се промени туризмът след пандемията.

 

Модулни къщи Bert

 

Вече е ясно, че хората избягват пренаселените курорти и големите хотели и търсят по-уединени места за почивка. Това е тенденция, която очевидно ще се наблюдава и през следващите години, независимо от изхода на борбата с вируса Ковид'19. Къщичките от проекта Bert са с кръгла основа и представляват модулни секции с тръбна форма, съдържащи кухни, жилищни пространства, спални и бани. Те са подредени като клоните на дърво, разклоняващи се от стъблото му.

 

Модулни къщи Bert

 

Къщичките са направени изцяло от дърво, с керемиди, подобни на листа, които им помагат да се впишат в гората. На покрива могат да се инсталират соларни панели, а тоалетните са компостиращи и разположени на нивото на земята.

 

Модулни къщи Bert

 

Интериорите са с големи кръгли прозорци и балкони, които рамкират гледките към пейзажа.

 

Модулни къщи Bert

 

Модулни къщи Bert

 

Модулите могат да се строят самостоятелно като малки жилища, но има възможност с прибавянето на нови елементи да се превърнат в по-големи домове или дори общности. Освен за самостоятелни къщички в природата, системата Bert може да се използва за хотели или многофамилни домове в градовете.

 

Модулни къщи Bert

Вижте подробности тук.


 

   още от Новини
   още от Любопитно