Membrane - акустичен разделител за помещения

24.01.2020 / 18:00 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Той е създаден от дизайнера Дейвид Трубридж от малки акустични панели, които заедно образуват модулна система с два интригуващи завършени десена.

 

Membrane - акустичен разделител за помещения

 

Membrane филтрира звука и същевременно пропуска светлината, което създава уникално впечатление. „Този разделител с филтриращи звука свойства ми бе възложен ексклузивно от Offecct за тяхната амбициозна гама продукти за акустично моделиране. Може да се използва за частично разделяне на пространства или да се постави пред стена с цел приглушаване на звука. Разбира се, в допълнение към мощната му функция за акустичен контрол, той има и декоративни качества и може да се сглобява в различни форми и десени. Още едно интересно архитектурно качество е, че лесно може да се добави осветление, при което се получават слоеве от сенки. Вдъхновението си, както винаги, почерпих от природата, откъдето съм заимствал повечето от моите десени. Обичам да ходя на екскурзия с велосипеди и да спя под дърво за няколко дни, затова ще е чудесно, ако внеса мъничко гора в затворените помещения", разказва Дейвид Трубридж.

 

Membrane - акустичен разделител за помещения

 

Membrane е произведен от полиестерни влакна, получени от рециклирани бутилки за еднократна употреба. Този материал е по-екологичен от естествената вълна например, тъй като производството й е много замърсяващо.


 

   още от Новини
   още от Любопитно