МЕЛБА - динамичен архив за български дизайн, създаден от "Студио Комплект"

28.05.2018 / 10:31 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Целта е да показва и подкрепя визуални творци, които развиват дисциплината чрез оригинален подход, нови идеи и детайл към изработката.

 

Друга основна роля на МЕЛБА е да документира всичко вълнуващо от съвременния български дизайн.

 

МЕЛБА - динамичен архив за български дизайн, създаден от Студио Комплект

 

МЕЛБА е съвкупност от добро съчетание на съставки като качество, въображение и индивидуален вкус. Базиран в София, архивът покрива изявите на български дизайнери от цял свят с идеята да запознава с работата им, да отвори идеите им към международна публика и възможно най-широка аудитория и да популяризира добрите примери като начин за незабележимо изграждане на усет към дизайна.

 

МЕЛБА насърчава новото поколение дизайнери да гради своя идентичност и дава повод за консолидиране на дизайн общността. Сферите на МЕЛБА се фокусират върху анимация, илюстрация, сценография, типография, продуктов, графичен, интерактивен, интериорен дизайн, нови технологии и други. Тук се представят както утвърдени и успешно реализирали се имена, така и обещаващи млади такива. Наред с архива, МЕЛБА публикува местни и международни новини, анализи, обзори, конкурси, интересни публикиции и други, свързани с темата дизайн.

 

МЕЛБА е с амбицията да обновява селекцията от дизайнери и да прерастне в програма със събития за дизайн в София.

 

МЕЛБА е част от инициативите на Студио Комплект – колектив за консултантска и кураторска дейност, чиято основна работа е подпомагане развитието на българската визуална култура.

 

Повече - тук.


 

   още от Новини
   още от Арт