Изложбата "Преглед на българския дизайн" е с тема "Нови модели на ежедневие"

05.11.2020 / 11:11 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Традиционната експозиция е част от програмата на Melba Sofia Design Festival 2020.

 

Вече за трета година изложбата събира и показва на едно място постиженията и добрите идеи на български дизайнери, екипи и агенции от изминалата година в различни категории като графичен дизайн, брандинг и идентичност, продуктов дизайн, керамика, интерактивен дизайн, илюстрация, анимация, мода и текстил, социален дизайн и други. Участниците тази година са десет и техните проекти се отличават не само с иновативност и смисленост, но и с всеобхватност и конкретна реализация на постиженията, които променят положително визуалната среда и допринасят за по-качествен начин на живот.

 

Изложбата Преглед на българския дизайн е с тема Нови модели на ежедневие

 

В изложбата са представени някои от участниците в лансираната в края на карантинната пролет едноименна инициатива на Студио Комплект - Нови модели на ежедневие. Изложените решения на конкретни проблеми или красиви идеи за разведряване на деня са реалното доказателство за фантастичните сили на труда и творчеството на дизайнерите. Участниците са: Missmetoday?, Fine Acts, DiFold, Стилияна Минковска, Pottery and Poetry, Kool and Konscious, Кирил Златков, Оblik, Елиа Недков и Радослава Боор.

 

Входът за изложбата "Преглед на българския дизайн", която се открива днес от 18:00 часа в Credo Bonum Gallery на ул. "Славянска" 2 в София, е свободен. Международният симпозиум в рамките на фестивала ще се проведе онлайн в платформата Zoom на 7 ноември от 14:00 часа на английски език. Ще участват Макс Зидентопф (реклама и фотография), Hey Design (графичен дизайн и илюстрация), Луси Колдова (продуктов дизайн и стъкло), Паула Дзукоти (футурология и етнография) и Крис Хотън (илюстрация и социален дизайн).


 

   още от Новини
   още от Арт
   още от Любопитно