Интериорът е качествен, когато е естетичен, функционален и съобразен с клиента

13.05.2020 / 11:50 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Успехът в нашата сфера е съчетание на дизайна и бизнеса, но в личен план за мен той е усещането за щастие, удовлетвореност, синхрон и душевен баланс, каза интериорния дизайнер Татяна Станчева.

 

Интериорът е качествен, когато е естетичен, функционален и съобразен с клиентаТатяна Станчева е собственик и управител на TANNE design studio. Дизайнът е нейната страст, а основаването на студиото преди три години - едно от предизвикателствата в процеса на професионалната й реализация. Тя участва в редица конкурси, лектор е в различни семинари и се занимава с интериорен дизайн повече от двадесет години, като проектира предимно жилищни интериори.

 

„С нови клиенти се свързвам чрез други клиенти, а доверието е взаимен процес и той се случва от една страна след препоръки и опита, който имам, а от друга - след първоначалните срещи с клиента", каза Татяна Станчева по време на онлайн разговор вчера в платформата Zoom. Според нея в България вече повече от половината клиенти са запознати с услугата интериорен дизайнер - тя вече не е лукс. Хората се интересуват и от нови технологии, а в последните години дизайнът се развива бързо, като вече могат да се поръчват различни материали.  

 

„Работя основно с майстори-партньори, в които имам пълно доверие. С някои от тях се познаваме повече от десет години. Това е едно от условията ми да работя на обекта, за да мога да гарантирам изпълнението", каза интериорният дизайнер и допълни, че когато работи и по екстериор и градина, си сътрудничи с архитекти и ландшафтни архитекти. Според Татяна Станчева един интериор е качествен, когато е естетичен, функционален, съобразен със стила на клиента, с неговите привички и навици, когато отговаря и на изискванията на дизайнера, и на клиента, и когато изпълнението отговаря 99% на проекта.

 

„Един мой проект е около 80 страници с описание до последния детайл. В 99% от тях са купени единствено маса, столове, диван и лампи, а всичко останало е по мой проект. Винаги се опитвам да постигна оптималното съотношение цена-качество", каза Станчева. Някои мебели например според нея трябва да са акцент и може да са скъпи, но пък тя спестява на клиента от други елементи, материали и мебели (също качествени), но в друг ценови диапазон.

 

Предстои онлайн среща с интериорния дизайнер Татяна Станчева

 

Освен талант и умения, за интериорния дизайнер са важни търпението, уравновесеността и комуникативността, смята Станчева. „Вдъхновявам се от природата и пътуванията. На подсъзнателно ниво се повлиявам от тях. А успехът е съчетание на дизайна и бизнеса, но в личен план за мен той е усещането за щастие, удовлетвореност, синхрон и душевен баланс", сподели още интериорния дизайнер.

 

Ема Димитрова


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти