Интериорен дизайн в музея

12.07.2021 / 15:25 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Love 2 Design са автори на проекта за визията на обновените зали "Античност" и "Праистория" към Регионален исторически музей в Шумен.

 

Интериорен дизайн в музея

 

В петък миналата седмица бяха открити обновените експозиционни зали "Праистория" и "Античност" към РИМ-Шумен. В тях са изложени находки от халколита и бронзовата епоха - богата колекция от култови предмети от бита, въоръжението и погребалните обичаи: оръдия на труда, глинени съдове, антропоморфна и зооморфна пластика, накити, въоръжение, гробница, статуетки, цветна фреска и други.

 

Интериорен дизайн в музея

 

Интериорен дизайн в музея

 

Интериорен дизайн в музея

 

Находките от разкопките в региона са представени по съвременен и интересен начин. Освен с новите витрини, залите са осъвременени и с интерактивни средства, таблети, окачени тавани с диодно осветление, кътове за деца и други. Партньори по обновяването са Деян Евтимов (художник на паната в "Праистория"), Бехчет Данаджъ (автор на репликата) и Love 2 Design (дизайн на цялостния проект). „За нашият екип беше голямо удоволствие да сме част от дългоочакваното обновяване на зали "Античност" и "Праистория" към Регионален исторически музей-Шумен. Благодарим на ръководството за възможността да работим по този уникален проект с професионалисти археолози, историци, художник, скулптор и много други", казват от студиото. Припомняме, че през 2019г. Love 2 Design получиха бронзово отличие в категорията за "Мебели, декоративни елементи и дизайн на домашни артикули" в конкурса "A'Design Award & Competition" за умната закачалка Sense.

 

Интериорен дизайн в музея

 

Интериорен дизайн в музея

 

Интериорен дизайн в музея

Снимки: Регионален исторически музей-Шумен

 

Експозициите в зали "Античност" и "Праистория" не бяха модернизирани от 1981 година, когато е построена новата сграда на музея. Залите са изградени почти изцяло със собствени средства на стойност над 150 хил. лв. за близо 9 месеца и са част от дейностите, предвидени в програмата от събития, посветени на 40-годишнината на музея.

 

 

Вижте и интересни подробности за обновените преди време зали "История на българските земи XV-XIX в." и "Българско Възраждане" в РИМ-Шумен в интервю с част от екипа, участвал пряко в реновирането:

 

 

Ема Димитрова


 

   още от Новини
   още от Любопитно