GROHE с първи продукти със сертификат Cradle to Cradle®

21.07.2021 / 16:57 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Впечатляващ успех е, че компанията достига директно Златно ниво с всички четири продукта, с които кандидатства за сертифициране.

 

GROHE с първи продукти със сертификат Cradle to Cradle®

 

Повечето икономически процеси работят на принципа вземи-използвай-изхвърли. Суровините се използват за производство на продукти, които се изхвърлят след края на жизнения им цикъл. Това е довело до сериозна експлоатация и унищожаване на ресурси. Според Световния доклад за риска 2021 на Световния икономически форум е крайно време да се преборим с прекомерната консумация на ресурси. "Кризата с природните ресурси" се очаква да се превърне в сериозна заплаха през следващите 5-10 години.

 

GROHE с първи продукти със сертификат Cradle to Cradle®

 

От години GROHE постепенно се приближава към кръгова икономика, като рециклира 90 процента от отпадъците и използва до 80 процента рециклиран месинг. Но сега световната марка прави следващата голяма крачка с представянето на четири бестселър продукта като Cradle to Cradle Certified ® варианти. Впечатляващ успех е, че GROHE достига директно Златно ниво с всички четири продукта, с които кандидатства за сертифициране. След преминаването към СО2-неутрално производство през април 2020 г. и заменянето на всички пластмасови елементи от опаковките на продуктите с природосъобразни алтернативи през 2021 г., световната марка отново доказва своята отдаденост към устойчива трансформация.

 

GROHE с първи продукти със сертификат Cradle to Cradle®

 

Концепцията С2С позволява на GROHE значително да намали използването на нови суровини: продуктите са проектирани и произведени с идеята след края на жизнения им цикъл отделните компоненти от тях да се използват за създаване на нови продукти. Концепцията е насочена към проектирането на смарт продукти, иновативни процеси и системи, като се взима под внимание целия жизнен цикъл. Всички материали се приемат като елементи в затворена биологична или техническа среда. Концепцията разграничава консуматорски стоки (напр. естествени материали или препарати), които са разградими, и обслужващи продукти (напр. смесители), които се разглобяват до съставните им елементи, с потенциал да се използват отново и отново. Затова Cradle to Cradle Certified® продуктите се оценяват според употребата на безопасни за природата и рециклируеми материали. Центърът за проучвания на GROHE в Хемер, Германия, играе ключова роля в процеса по получаване на сертификати Cradle to Cradle, като всеки продукт се оценява според следните пет характеристики: здравина на материалите, възможност за повторно използване на материалите, възобновяема енергия, управление на водите и социална отговорност.

 

GROHE с първи продукти със сертификат Cradle to Cradle®

 

Три смесителя (GROHE BauEdge S-размер, GROHE Eurosmart S-размера, GROHE Eurosmart Kitchen) и тръбното окачване GROHE Tempesta вече са сертифицирани Cradle to Cradle продукти на Златно ниво. Освен това, устойчивото въздействие на GROHE BauEdge и GROHE Eurosmart е допълнително подчертано от технологията SilkMove ES, където ES означава Energy-Saving - технологията предотвратява ненужната консумация на топла вода, като при централна позиция на ръкохватката тече само студена вода.

 

GROHE с първи продукти със сертификат Cradle to Cradle®

 

Златното ниво на сертификация е силно потвърждение за усилията на GROHE насочени към трансформирането на бизнес модела на компанията от линеен към кръгов. Използвайки продуктовите стандарти Cradle to Cradle за оптимизиране на смесителите и тръбните окачвания, GROHE установява нов еталон в санитарната индустрия за проектиране и създаване на продукти, по безопасен, кръгов и отговорен начин.


 

   още от Новини
   още от Любопитно
   още от Еко
   още от Баня
   още от Кухня