Домашно кино - съвети

16.08.2018 / 15:40 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Като начало водещо при избора е помещението, в което системата ще бъде разположена.

 

Площта и типът помещение за домашно кино е първата стъпка - едно е техника за хола, друго - ако имате отделно помещение с проектор, 3-метров екран и звук във формат Dolby Atmos. Не забравяйте, че в малко помещение големите системи няма да могат да проявят своите възможности.

 

Домашно кино - съвети

 

Акустиката на помещението има решаващо, ако не и основно значение в системата за домашно кино. Дори в по-големи помещения, които са частично пригодени, звукът е нарушен от няколко фактора. Големината на стаята и съотношението между дължината и ширината определят звученето на високите и ниските тонове на баса и тяхната честота. Стаята работи като еквалайзер и може да произведе честотни отговори аберации в диапазона от +/-15dB. Акустичното отразяване - особено това от първоначалното отразяване от страничните стени, може да оцвети тоналния баланс, да изкриви изображението и да стесни звука.

 

Домашно кино - съвети

 

Много важен е интериорът - доброто разпределение, подходящите цветове, вариантите на осветлението, комфортът на мебелите - всичко трябва да създаде нужната обстановка.

 

Домашно кино - съвети

 

При избора трябва да се стремите към добро качество на звука и изображението, както и за естетичен и съвременен вид на модела. Добрата сситема трябва да има от 3 до 5 предни колонки и няколко задни в зависимост от избрания формат на системата, както и суб буфер. Следващият елемент е екранът, като може изберете плосък дисплей с голям диагонал или проектор, който подхожда повече за големи помещения. И, накрая, сърцето на домашното кино - усилвател с тунер. Освен качествен звук, той позволява да озвучите и друга стая и да слушате интернет-радио или любима музика от телефона.

 

И, разбира се, най-добре е да се обърнете към специалист - това ще ви спести както време, така и финансови загуби.


 

   още от Новини
   още от Любопитно