Банков офис, превърнат в градина

19.11.2020 / 13:32 - CityBuildHOME.bg
  свежо  

Цветарският магазин Colvin Florist в Барселона e типичен проект на студио Roman Izquierdo Bouldstridge, което пресъздава цветни кътове под сянката на дървета.

 

Банков офис, превърнат в градина


Първата намеса в съществуващото пространство е възстановяване на високите тавани с греди и тухлените стени, и боядисването им заедно с настилката в бяло. Така фокусът се насочва върху съдържанието в интериора. Възприемането на пространство с голяма височина се засилва от вертикалността на стволовете на дърветата или неговата изкуствена аналогия - скулптурната чугунена колона. В допълнение към това, две големи огледала дублират пространството, давайки на клиентите възможност да видят себе си отразени в градина с цветя.

 

Банков офис, превърнат в градина


Магазинът съдържа площ за цветя, където клиентите избират букети, полуотворена работилница, където цветарите създават композиции от цветя, складово помещение, хладилна стая, офис и тоалетна. Гъвкавата пространствена връзка между тези пространства се решава чрез фиксирани и подвижни дървени врати и стъклени врати с дървена рамка.

 

Банков офис, превърнат в градина

 

Дървените обеми, които скриват саксиите с дървета, имат различни диаметри и височини, показвайки букетите на нивото на очите, като дават възможност клиентите да ги обикалят и да съзерцават цветята, подобно на изложба. Обемите служат и като масички за чай или кафе в чакалнята, постигайки различни функции с един и същ прост повтарящ се елемент.

 

Банков офис, превърнат в градина

 

Проектът получи първа награда в конкурса Architecture, Construction & Design Awards 2020 в категория реализация Interiors Retail.


 

   още от Новини
   още от Интериорни проекти
   още от Градина